Hyra kajak i Stockholm

kajak2Stockholm är en fantastisk turistdestination sommartid och varje år vallfärdas turister från hela världen för att besöka den svenska huvudstaden för semester. En rolig aktivitet, oavsett om man är turist eller inte, är att hyra kajaker för en dag eller två och därmed få möjligheten att uppleva staden från ett annat perspektiv. Beroende på vad man vill se och uppleva, går det att välja på om man vill hyra båtar centralt och åka mellan de olika stadsdelarna, uppleva mer natur eller paddla mellan de vackra öarna i skärgården. Att åka kajak är en annorlunda och spännande aktivitet som passar bra för såväl vänner och kärlekspar som familjer.

Kajakkompaniet – för paddelutflykter i Mälaren

Kajakkompaniet, som ligger beläget i centrala Stockholm, ger möjlighet till uthyrning av både kajak och utrustning. Man kan välja själv om man vill hyra båten i en halv dag, en hel dag, två eller tre dagar. När man väljer att hyra en kajak ingår alltid paddel, ett skyddande kapell och en flytväst, för allas säkerhet. Något som är positivt med bolaget är att de erbjuder möjlighet att både åka på egna paddelturer och guidade turer, då en erfaren lärare finns med under hela utflykten. De guidade turerna går bland annat genom Stockholms innerstad och ger chansen att uppleva huvudstaden från en helt ny synvinkel. Dessutom erbjuds också olika typer av kajaker, beroende på hur långt man ska åka och hur många man är. Till exempel finns det tvåmannakajaker och de som är tillverkade för att endast bära en person.

Långholmen kajak – för kortare uthyrning

kajak4På Långholmen finns ännu ett ställe att hyra kajak på och det är lätt att hitta dit, både med bil och lokaltrafik. De erbjuder kajakuthyrning både timvis och heldagar, vilket är fördelaktigt om man bara vill prova på en stund. Den kortaste tiden ligger på 0-2 timmar, men det går att hyra båten i upp till en hel helg. Kajakerna är byggda antingen för en eller två personer, där den sistnämnda är ett bra alternativ om man som förälder vill ta med sig sitt barn ut och paddla i Stockholm vackra natur.

Nybörjarkurser

Dessutom finns det nybörjarkurser på Långholmen kajak, som hålls tillsammans med en instruktör, för den som vill lära sig grunderna eller känna sig trygg inför sin första utflykt. Under kursen tränar man bland annat på av- och påstigning, men man lär sig även olika tekniker och tips att tänka på.

Här kan du hyra kajak i Stockholm

  • Kajakkompaniet
  • Långholmens kajak

    Se också

  • Dalarö kajak
  • Kajakboden